A tökéletes megbeszélés!


Időpont:  2011. május 25.
Helyszín:   Mix Club
Web:  konferencia.hvg.hu/a-tokeletes-megbeszeles.html
Szervező:   HVG Kiadó Zrt.

A szemináriumról
Vállalatok költségeinek jelentős része megy veszendőbe, mert a vezetők és az értékes szakemberek idejük jelentős részében olyan értekezleteken, megbeszéléseken ülnek, melyeknek az adott formában nincs, vagy csekély mértékű a hozzáadott értéke, haszna. Az értekezletek hatékonyságát az olyan nyilvánvaló problémákon túl, mint az előkészítés, levezetés, utókövetés hiányosságai, egyéb, sokszor kevésbé nyilvánvaló jelenségek is rombolják.

Találkozott esetleg az alábbiakkal értekezleteken?
  • Akut ellentétek a csoporton belül
  • "Csak az fontos, ami nekem fontos" hozzáállás
  • Félelem a konfrontációtól, az őszinteség hiánya
  • Nagy egók egy teremben
  • Koncentrált figyelem hiánya (SMS-ezés, levelezés, internetezés) 
Amennyiben találkozott ilyen helyzetekkel nincs egyedül!
Megbeszéléseink az értékteremtésről, kreatív gondolatok felszabadításáról, fontos információk cseréjéről, valamint jókedvről és a csapat építéséről is szólhatnak. 

Szemináriumunkon azt keressük, mit tehetünk azért, hogy értekezleteinket valóban hatékonnyá tegyük. Felismerjük az akadályozó tényezőket (akár saját magunkban, akár a csapat működésében) és képesek legyünk kiküszöbölni, megváltoztatni mindezt.

A program témái

12.30 Bevezető, bemutatkozás 

12.45 Miért vagyok itt? Miért fontos számomra a hatékony értekezletek témája? - A valódi okok beazonosítása az "Öt miért?" módszerrel.

13.00 Mi is az az értekezlet - megbeszélések különböző szervezetekben, kultúrákban.  A meetingek eredeti céljai és a mai valóság.

13.15 Mini-diagnózis a hasznos és haszontalan értekezletekről.

13.30 A hatékony megbeszélések folyamatának áttekintése. 
Miközben végig megyünk a legfontosabb lépéseken, témákon, a résztvevők az általuk vezetett/átélt megbeszéléseket diagnosztizálják, valamint ötleteket/javaslatokat sajátítanak el rövid előadások segítségével, amivel visszatérve szervezetikhez azonnal javíthatják azok hatékonyságát.
1.Felkészülés - Mi a megbeszélés célja? Rejtett és kimondott célok? A megfelelő emberek vesznek-e részt? Biztos, hogy megbeszélést kell-e tartani? Mit tehetünk azért, hogy a résztvevők felkészülten és motiváltan érkezzenek?
2.Levezetés/moderálás - a legfőbb kihívások, nehézségek az értekezletek során. Moderálás típusai. Rejtett csoportszerepek. Közösen kialakított szabályok, normák jelentősége.
3.A megbeszélést megakasztó viselkedések ("meeting monsters" azaz "értekezlet-szörnyetegek") fajtái és kezelésük módja - helyzetgyakorlatok.
4.Lezárás és utókövetés - megállapodások rögzítésének módja, a jó emlékeztető titka, teendők a megbeszélés után egy nappal, egy héttel, egy hónappal.

16.30 Mini akcióterv - A délután tanulságai alapján mi az, amit másképp fogok csinálni, hogy hatékonyabbá tegyem az értekezleteimet és élvezetesebbek legyenek?

Előadók
Dr. Lövey Imre
A 27 éves Concordia Szervezet- és Vezetésfejlesztési Kft. alapítója, ügyvezető partnere.
A magyar magatartástudományi szervezetfejlesztés és vezetői tréningek egyik úttörője. A Szervezetfejlesztők Magyarországi Társaságának alapítója és első elnöke. A Nemzetközi Szervezetfejlesztők Szövetségének (IODA) elnökségi tagja és magyarországi liaisonja, a 2010-es Szervezetfejlesztési Világtalálkozó elnöke. Az elmúlt 30 évben számos nemzetközi és hazai cég szervezetfejlesztési tanácsadójaként működött komplex változási projektek vezetőjeként Magyarországon és külföldön is. Több külföldi és hazai egyetemen oktatott vendég professzorként Szervezeti Magatartást és Szervezetfejlesztést, többek között az Egyesült Államokban a UCLA Business School. Számos cikk és tanulmány szerzője, külföldi konferenciák meghívott előadója. A 2008-ban újra kiadott "Az Örömteli Szervezet - Egészség, Betegség és Öröm a szervezetek életében" könyvet publikálta angolul (USA, India) és magyarul (társszerző M.S.Nadkarni, közreműködő Erdélyi Eszter).

Halmos Gábor

Szervezetfejlesztő, tréner, mozgásterapeuta. Közgazdász és pszichológus végzettségű. Tíz éve foglalkozik komplex szervezetfejlesztési folyamatokkal, vezetői és készségfejlesztő tréningekkel, outdoor csapatépítő tréningekkel, valamint nagycsoportos (100-150 fős) workshopok vezetésével.

Keresés a Konferenciák között


Konferencia naptár
2011. május
H
K
SZ
CS
P
SZ
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Éves Konferencia áttekintő
2011    2012    2013    2014    2015    2016    2017    2018    2019    2020    2021    2022    2023